tag:blogger.com,1999:blog-1891871074287099801.post1098210150876223577..comments2024-03-16T02:43:18.646+02:00Comments on akpojan retkiblogi: Jauhelihan kuivatusAki Ihanajärvihttp://www.blogger.com/profile/16728248480319523697noreply@blogger.comBlogger4125tag:blogger.com,1999:blog-1891871074287099801.post-74782412858974579992016-11-01T21:01:30.759+02:002016-11-01T21:01:30.759+02:00Kiitti Aapo viestistä! Hirven kuivalihasta minulla...Kiitti Aapo viestistä! Hirven kuivalihasta minulla jo onkin kokemusta, kun olen sellaista päässyt jokusen kerran retkillä maistelemaan. Mukava vaikka kulkiessa jyrsiä. Hyvin tosiaan tuntuu pelittävän.<br /><br />Hyvä vinkki nuo sekoituspussit. Täytyypä alkaa sellaistenkin kuivaamista kokeilemaan pikkuhiljaa. Tuntuu siltä, että tällä keinolla pääsee rutkasti monipuolisempaan ruokavalioon metsäolosuhteissa ja tulee lisää aiheeseen liittyvää puuhastelua myös kotioloihin mikä on myös pelkästään iloinen asia :-)<br /><br />Mainion ohjeen heitit loppuun. Kokeiluun menee vielä...Aki Ihanajärvihttps://www.blogger.com/profile/16728248480319523697noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1891871074287099801.post-8730202981669788242016-11-01T16:12:21.229+02:002016-11-01T16:12:21.229+02:00Kiertoilmauuni on ihan näppärä vehje kuivaamisessa...Kiertoilmauuni on ihan näppärä vehje kuivaamisessa Parhaimmillaan ollut neljä pellistä kuivumassa kerralla. Joskin sekoitamista joutuu tekemään tuolloin usein. Huomannut että käytän aikasempaa vähemmän oikeata kuivuria. Broilerin jauhelihaa kannattaa kokeilla kanssa. Onnistuneesti olen kuivannut myös esim snelmannin kinkkusuikaleita. (Valinnut lähinnä sillä perusteella että mainostaavat ettei lihaa ole välissä pakastettu.) Kuivalihakin onnistuu helposti. Ostanut vain jotain satunnaista naudan paistia, siivuttanut poikkisyin, maustanut reilusti ja heittänyt kuivuriin tai uuniin. Kertaakaan en ole uskaltanut maustaa lähimainkaan liikaa. Hirvi toimii varmasti kanssa hommassa hyvin.<br /><br />Aikaisemmin jaksoin kypsentää ja kuivata perut, porkkanat ja muut vihannat itse. Nykyisin ostan nämä pakastealtaasta ja heitän jäisenä kuivumaan. Olen suosinut "merkkituotteita" kuten Apetit. Esimerkiksi wokkivihannespussia aukastessa on voinut huomata että se hieman kalliimpi tuote tuoksuukin paremmin. Vihannespuolella olen valkannut sortteja jossa kasvisten koot on tasalaatuisia tai sitten vaan napsinut isommat palat pois seasta. Perunasipulisuikalesekoitus on helppo ja nopea pohja keittoihin ja patoihin.<br /><br />Kerman olen muutamassa ruokareseptissä korvannut yhdistelmällä maizenaa ja coffee creamer -jauhetta. Esimerkiksi kinkkukiusaus valmistuu seuraavasti: Pistä ainekset(kuivattu perunasipulisekoitus, kinkku) nesteytymään ennen ruuan laittoa. Keitä ainekset, mausta liemikuutiolla ja mustapippurilla. Kun ainekset on sopivan pehmeitä, suurusta maizenalla. Anna maizenan kypsyä muutaman minuutin ja lisää pari ruokalusikallista coffee creameria. Hyvää oli keittiössä testatessa ja metsässä menee täydestä.<br /><br />Tälläsillä nikseillä mä olen pitänyt itseni erossa eineksistä ja helpottanut kuivaamisurakkaa.<br /><br />-AapoUnknownhttps://www.blogger.com/profile/12725532833783951007noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1891871074287099801.post-50584043193807057482016-10-30T19:32:28.991+02:002016-10-30T19:32:28.991+02:00Kiva kuulla kokemuksia! Tarkemmin sanoen, minähän ...Kiva kuulla kokemuksia! Tarkemmin sanoen, minähän siis keitän käytännössä aina jauhelihat. Noin 90% (riippuen tietenkin syksyn saaliista, joka tänä vuonna on ennätysmäärä) syömästäni jauhelihasta on hirven jauhelihaa, joka on valmiiksi jauhettuna pakastettu. Se on kätevämpi sulattaa vedessä keittämällä kuin pannulla öljyssä. En yleensä öljyä laita lainkaan, kun pohjalle vaan sopivasti vettä. Tuntuu paistaessa kuivuvan turhankin helposti sulatuksen aikana ensimmäisenä sulaneet osat, jos eivät ole upoksissa. <br /><br />Tehokkaammin tuntui paistinpannulla höyryt lähtevän ja en viitsinyt laittaa uuniin luukku rakosellaan ennen kuin lapset olivat nukkumassa. Halusin kuitenkin molemmista kuivatustavoista kerralla hieman kokemusta. No, onnistui mielestäni ihan hyvin ollakseen ensimmäinen kerta. Saa nähdä alkaako tämä vakiintumaan minulla johonkin.. Tai sitten saatan hankkia se kuivurin, kuten tuossa jo kirjoittelin.Aki Ihanajärvihttps://www.blogger.com/profile/16728248480319523697noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1891871074287099801.post-46074465503272903792016-10-30T18:43:45.363+02:002016-10-30T18:43:45.363+02:00Joskus aikoinaan kun aloin kuivailemaan kaikenlais...Joskus aikoinaan kun aloin kuivailemaan kaikenlaista niin ohjeet kouraan ja tekemään tietysti paistamalla. Myöhemmin miettien jätin paistamisen väliin ja kypsennän jauhelihat keittämällä. Paljon helpompaa ja isossa vesimäärässä keittämällä pintaan noussut rasva/vaahto on aika helppo kuoria pois lusikalla. Sama juttu jos tekee jauhelihakeittoa suoraan kattilassa. Kun jauheliha on kypsää niin siivilään (neste talteen) ja uuninpellille ilman papereita. Siksi ilman leivinpaperia kun se kuitenkin hajoaa tuotosta sekoittaessa kuivumisen aikana. Itse olen käyttänyt ihan normaalia uunia ilman kiertoilmaa ja hyvin on toiminut kunhan muistaa sekoitella muutaman otteeseen. <br />Niin ja se liemi. Samalla kun kuivailee jauhelihaa keittämällä kannattaa tehdä sapuskaksi esimerkiksi jauhelihakeittoa. Herkullinen liemi ja tulee siinä sivussa aika näppärästi :) <br /><br />Suurempia testejä en ole tehnyt ennallistumisen kanssa, mutta keittämällä jauhelihaa ei ainakaan voi ylikypsentää korpuksi joka saattaa ennallistumiseen vaikuttaa. Timohttp://timoanttalainen.comnoreply@blogger.com